Juosten halki Suomen – tuhat mailia – 3.–21.7.2011

Nuorgamista Hankoon -juoksu

Tuusulalainen Keijo Ikäläinen aikoo juosta heinäkuussa Nuorgamista Hankoon

Tuusulan Mattilassa asuvalla Keijo Ikäläisellä, 44, on tulevaksi heinäkuuksi erilaiset suunnitelmat kuin tavanomaisemmin vuosilomaa viettävällä: Ikäläinen aikoo juosta Suomen halki Nuorgamista Hankoon 19 päivässä – eikä edes suorinta tietä.

Urakkansa Ikäläinen on reitittänyt siten, että kilometrejä tulee yhteensä 1650 eli yli 1000 mailia (1609,344 km). Hurjalta tuntuva urakka onnistuu hänen mukaansa silpaisemalla suunnilleen kaksi täysmaratonia (42,195 km) päivässä.

Mistä idea moiseen?
Olen seurannut Janne Kankaansyrjän etappijuoksuja, mistä jäi itsellekin kytemään ajatus, ikäläinen kertoo järvenpääläisestä Kankaansyrjästä, joka on pisimmillään juossut Trans-Europe Footracessa kahdesti 5000 kilometrin edestä (Lissabon–Moskova ja Bari–Nordkapp)

Ikäläinen on juoksuharrastuksensa osalta suhteellisen myöhäisherännäinen.

– En ole juossut hirveän monta vuotta–joku viisi, kuusi. Ensimmäisen kerran juoksin 100 kilometria elokuussa 2008, sanoo kolme vähän pitempää ”satasta” eli Tampereen Wilhan Kilometrit ja Perniön Suomi-juoksun sekä Helsingin Paloheinän Masokistin Unelman läpäissyt Ikäläinen.

Täysmaratoneja hänellä on takanaan neljä. Ennätyksensä 3.39 Ikäläinen juoksi Tukholmassa 2008. Debyytti Helsinki City Marathonilla 2006 toi loppuajaksi 4.10 ja osia. Muut Ikäläisen maratonit ovat Helsingistä ja Berliinistä 2007.

– Maratonille treenaaminen on vähän työlästä, kun aikaa pitäisi kuitenkin pystyä jatkuvasti parantamaan. Huomasin, että matkan pidentäminen on mukavampi ja minulle sopivampi juttu.

Mielummin etenen hissunkissun eteenpäin mahdollisimman pitkään kuin mahdollisimman nopeasti, sillä en ole mikään pikajuoksija, Ikäläinen sanoo,  246 kilometrin perinteiseen Kreikan Spartathloniin Ikäläinen on lähtenyt kahdesti.

–Viime vuonna keskeytin mutta 2009 pääsin maaliin asti.

Ikäläinen on perheellinen laattamies, jonka työmaa sijaitsee tätä nykyä Helsingin Kruunuhaassa. Kotijoukoista vaimo Tuulikki Ikäläinen on myös innokas ultramatkojen juoksija mutta 22 ja 17 täyttävät tyttäret eivät ole ainakaan vielä kokeneet kestävyysurheilukärpäsen purentaa.

Valmistautuminen heinäkuiseen Suomen halkijuoksuun on Ikäläisellä täydessä vauhdissa

– Lenkillä käyn ahkerasti–en joka päivä, mutta viidestä kuuteen kertaan viikossa. Viikkoannokseni on 150-170 kilometriä. Arkisin lenkit ovat 15-20 kilometrin mittaisia, ja viikonloppuisin päivässä menee 30-50 kilometriä.

Lähde: Keski-Uusimaa -lehti

Comments on: "Nuorgamista Hankoon -juoksu" (1)

  1. Tsempit Keijolle ja huoltojoukoille!!!

Jätä kommentti